زنجبیل:
زنجبیل گیاهی است مخصوص مناطق حاره که بیشتر به عنوان ادویه در غذاها و مرباها و به صورت دمنوش مورد استفاده قرار می گیرد.
زنجبیل دارای طعم سوزنده و تلخی است و اصالتا ً یک گیاه چینی و هندی است و در این کشور ها در طول بیش از 4000 سال در پخت و پز غذا مصرف شده است.
خواص دارویی زنجبیل:
از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است.
زنجبیل برطرف کننده ی کم اشتهایی، بی اشتهایی روانی، اسپاسم روده و برونشیت است.
مشکلات روماتیسم را درمان می کند.
زنجبیل به عنوان تقویت کننده معده، باد شکن و ضد نفخ به همراه گیاهان دارویی دیگر مورد استفاده قرار می گیرد.
ریشه این گیاه در درمان سرگیجه، تعرق، تهوع و استفراغ ناشی از بیماری های حرکتی موثر واقع می شود.
ضد باکتری، آنتی اکسیدان، ضد سرفه، ضد سموم کبدی، ضد التهاب، ادرار آور و محرک سیستم ایمنی بدن است.
جهت درمان اسهال ناشی از مسمومیت غذایی مفید است.
مقوی قلب بوده و مانع از لخته شدن خون می شود.
مضرات:
مصرف زنجبیل در دوران بارداری جایز نیست.
با توجه به این مساله که ممکن است زنجبیل اثرات برخی داروها را کم و یا خنثی یا حتی تشدید کند قبل از مصرف آن با داروهایی که تهیه شده از سیر یا
داروهای ضد انعقادی نظیر وارفارین یا داروهای مربوط به دیابت هستند با پزشک خود مشورت کنید.
مصرف بیش از دو تا چهار گرم از آن در روز توصیه نمی شو